AFYONKARAHİSAR / İSCEHİSAR - Karakaya İlkokulu

Öğretmenler Günü Okulumuzda coşku, sevinç ve heyecanla Kutlandı

24 Kasım, Millet Mektepleri'nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde “Başöğretmen” sıfatı alması vesilesiyle, 1981 yılından beri “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli mesleğidir.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır!” sözü öğretmenlere ışık tutmaktadır. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Ahmet Yesevi’yi, Mimar Sinan’ı, Alpaslan’ı, Fatih’i, Yavuz’u ve Mustafa Kemal’i yetiştiren, öğretmendir.

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. O, yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır.

Ülkemizin bütün şehirlerine,  en ücra köşelerine, en uzak köylerine, bilgi, azim ve sevgi taşıyan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bu vesileyle, şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimize, sağlık, başarı, mutluluk dileklerimi iletiyorum. Sizlere minnettarız. İyi ki varsınız.

24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.

Şbt

Cumhuriyemizin kuruluşunun 100. yılı ve Cumhuriyet bayramı büyük heyacan, coşku ve sevinçle kutlandı.

Kas

10 Kasım Atatürk' ü Anma günü ve Atatürk Haftası okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şbt

Okulumuz On bin Okul Projesi kapsamında yenilendi. Okulumuzun çeşitli bölümleri mutfak, tuvaletler, derslikler ve idari bina yenilendi. Güvenlik kamera sistemi kuruldu, dersliklere internet hattı çekildi, yeni ders araç gereçleri alındı. Öğrenciler için Okul spor ve oyun alanları okul aile birliği, çalışanlarımız tarafından çizildi.

Nis

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşku ile kutlandı.

Türkiye Büyük Millet meclisinin açılış tarihi ile beraber egemenliğin millete verildiği mutlu bir an olan bugüne gelinen süreçte, milletimizin ne gibi badireler atlattığını, ne gibi yıkılışların ve tarih sahnesinden silinmenin eşiğinden döndüğünü bugün hepimiz bilmekteyiz. Kutsal Anadolu toprakları üzerinde esen sert rüzgârları ve bu rüzgârların bize bıraktığı hüzünlü sonuçları unutmayacağız. Unutma hatasını tekrarlamayacağımızın derin huzuru içerisinde, bugün Cumhuriyet ve onun temel ilkelerinin bekçileri olarak, muasır medeniyetler hedefindeki yolculuğumuza büyük bir emniyet ve güven içerisinde devam etmekteyiz.

Kas

Değerlet eğitimi (ÇEDES ) kapsamında sorumluk konusu okulumuzda yumurtayı bir hafta koruma saklama etkinliği ile yapıldı. Dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası 21 Mart Nevruz Bayramı

Her yıl İlkbaharla birlikte havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, göçmen kuşlar tekrrar yuvalarına dönmeye başlar. Bu nedenle Türk dünyasında mart dokuzu veya 21 Mart bütün varlıklar için uyanış, diriliş günü olarak kabul edilir ve Nevruz bayramı adıyla büyük coşkuyla kutlanır.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri haftası okulumuz da coşkuyla kutlandı.

Türk tarihinde büyük önemi olan, Çanakkale Deniz Zaferi 18 Mart 1915'te kazanıldı. Çanakkale Boğazını geçerek İstanbul'a gitme planı yapan itilaf güçlerine, Türk milleti genci, yaşlısıyla top yekün bir mücadele başlattı. Mehmetçik, Çanakkale Boğazını geçerek İstanbul'u alma hayali olan itilaf güçlerine geçit vermedi. Böylece "Çanakkale Geçilmez" destanı yazılarak, şanlı bir tarih yazıldı.

Mrt

Okulumuzda, doğal afetler hakkında bilgi verildi, sivil savunma tatbikatı yapıldı, sirenler tanıtılmış ve tehlike anında yapılması gerekenler anlatılmıştır.

Nis

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü yıldönümünü anma çerçevesinde ilçemizde düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasına katıldık. İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında 2/A sınıfı öğrencimiz Emine Tuana AKKAYA 3. olmuştur. Öğrencimizi başarısından dolayı kutluyoruz.